Prudential BSN Takaful

freequotatiomPrudential Assurance Malaysia Berhad (PAMB) ditubuhkan di Malaysia pada tahun 1924. Bagi tahun kewangan berakhir 2011, ia telah mencapai rekod RM1.107 bilion dalam perniagaan baru bersamaan premium tahunan, mewakili pertumbuhan 8% pada 2010. Perniagaan baru ini terdiri daripada jualan Insurans Hayat dan sumbangan Takaful. Produk Takaful yang diedarkan oleh Perancang Kewangan dan ejen jamin oleh Prudential BSN Takaful Berhad.

Sebagai penanggung insurans terkemuka yang inovatif, PAMB menyediakan tabungan, perlindungan dan keperluan pendidkan dan pelaburan Malaysia dengan menawarkan pelbagai penyelesaian kewangan melalui cawangan-cawangan 43 di seluruh negara. Dengan sokongan daripada kira-kira 1,300 pekerja dan lebih 13,000 ejen dan Perancang Kewangan, ia komited untuk membantu orang mencapai harapan dan impian mereka untuk masa depan yang cerah dan terjamin dari segi kewangan.

Prudential Assurance (M) Berhad adalah sebahagian daripada Prudential plc United Kingdom. Ditubuhkan di London pada tahun 1848, Prudential plc adalah salah satu terkemuka di dunia kumpulan perkhidmatan kewangan runcit. Ia menyediakan insurans dan perkhidmatan kewangan melalui unit 4 perniagaan utama di seluruh dunia. Prudential plc telah wujud selama lebih 160 tahun, dan mempunyai lebih daripada 25 juta pelanggan di seluruh dunia dan mempunyai £ 363 bilion dana di bawah pengurusannya pada 30 Jun 2012. Dengan operasi pengurusan dana di 13 pasaran Asia, Prudential kini terkemuka di rantau ini berasaskan Eropah-penanggung insurans hayat dari segi liputan pasaran dan mendapat kedudukan KETIGA paling teratas dalam kedudukan pasaran, dan pengurus dana serantau yang terkemuka.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s